5
Çıkış Limanı
Varış Limanı
  • Tur Hakkında
  • Rota
  • Fiyat
  • Detaylar
  • Gemi
Tur Hakkında:

THY ile Paket Program
10 Temmuz 2022

Kiel (Almanya) - Nordfjordief - Bergen - Kristiansand - Stavanger (Norveç)

Tur ile ilgili Whatsapp ile bilgi alabilirsiniz...
Tur detaylarını, rotalarını veya ödeme seçeneklerini öğrenmek için...
Rotalar & Limanlar

Kurban Bayramı
Msc Preziosa ile Norveç Fiyortları Gemi Turu
Kiel (Almanya) - Nordfjordief - Bergen - Kristiansand - Stavanger (Norveç)
THY ile PAKET PROGRAM 
7 Gece - 8 Gün 
10 Temmuz 2022


MSCPZSRKS

A 1.Gün
Kiel Limanı

Kiel, Almanya`nın kuzey kesiminde bir kent. Kiel Kanalı nın doğu ucunda, Baltık Denizindeki Kiel Fiyordunun (Kieler Förde) her iki yakasında toprakları olan bir liman kentidir. Kiel Kanalı`nın 1895`te açılmış olan havuzları dışında kentte çok gelişmiş bir ticari liman ve yat tesisleri bulunur. Kentin doğu ve batı kıyıları arasında ulaşım sağlayan feribotlar, çevredeki balıkçı köyleri ile sayfiyelere de sefer yapar. Gemi ve makine yapımı başlıca sanayi kollarıdır.

B 2.Gün
Denizde Limanı

Denizde seyir halinde geçecek olan bu günde geminin açık ve kapalı havuzlarından, fitness sauna gibi aktivitelerinden ya da gümrüksüz mağazalardan alışveriş yaparak zamanınızı geçirebilirsiniz. Bunun dışında şovlar ve müzik eşliğinde barda eğlenceli vakit geçirip kumarhanede şansınızı denemek isteyebilirsiniz.

Gemi içindeki aktivitelerden yararlanma zamanı.

C 3.Gün
Nordfiyordeid Limanı

Gemimiz sabah 11.00 de limana yanaşacaktır . Gemide alacağımız sabah kahvaltımızın ardından arzu eden misafirler rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği “Olden Kasabası & Briksdal Buzu Turu” na katılabilirler. Doğal güzellikleri ile ülke içinde önemli bir turistik merkez olan bu bölgede ki turumuzda otobüsümüzle Olden kasabasından ayrılarak küçük kırmızı kiliseyi görüp Floen ve Olden gölleri manzaraları eşliğinde Rustoen üzerinden Briksdal’a varıyoruz. Buradan yaklaşık 40 dakika sürecek bir yürüyüş mesafesinde olan meşhur Briksdal buzuluna gideceğiz. Burada şelaleler ve muhteşem bir dağ manzarası sizleri bekliyor. Ayrıca buzul gölü ve Briksdal buzulunda muhteşem kareler yakalama imkânı bulacaksınız. Ardından gemiye dönüş. Gemimiz akşam saat 20:00 de limandan ayrılacaktır.

Nordfjordeid, Norveç'in batısındaki Sogn ve Fjordane ilçesindeki Eid belediyesinin idari merkezidir. Büyük Hornindalsvatnet gölünün batısında, ana Nordfjorden'in bir kolu olan Eidsfjorden'in sonunda bulunur.

D 4.Gün
Bergen Limanı

Gemimiz saat 08.00’de Bergen limanına yanaşacaktır. Gemide alacağımız sabah kahvaltımızın ardından arzu eden misafirler rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği ‘Bergen şehir turu & Mt. Floien turuna’ katılabilirler. 1830 yılına kadar ticaretin ve gemilerin durak noktası olan ve şu an UNESCO’nun Dünya Mirasları kapsamında kentte turumuz Alman Limanı ile başlayacak, Balık ve Çiçek marketi ile devam edecek. Daha sonra Tarihi Hansa evleri,  Hakoon Sarayı ve Kruzberg Kulesi ile ünlü besteci Grieg’in Nordasvatnet Gölü kıyısındaki evini göreceğiz. Ayrıca Bergen`in ünlü teleferiği ile Mt. Floien görülecek. Ardından gemiye dönüş. Gemimiz akşam saat 18:00 de limandan ayrılacaktır.

Bergen, doğal manzaralarının katıksız güzelliğinden, Barok sanatının son örneklerini içeren taş kiliselerin ihtişamına kadar birçok hazı aynı anda yaşatır ziyaretçilerine. Bütün bunların dışında ünlü besteci Edvard Grieg`in evi ve bahçesinin kapıları siz tatilcilere açıktır. 13.yy`da seremoni salonu olarak inşa edilen Bergen`in tarihi kulesini ziyaret edin ve bu kültürel maceranın tadını çıkarın. Norveç’in 2. büyük şehri olan Bergen, tam bir tarih ve mimari kenti. Yılda yaklaşık 100.000 kişinin ziyaret ettiği bu güzel şehir, İstanbul’u anımsatır şekilde 7 tepeye yaslanmış denize paralel konumlanmıştır.



E 5.Gün
Kristiansand - Norveç Limanı

Gemimiz sabah 08.00 de limana yanaşacaktır . Gemide alacağımız sabah kahvaltımızın ardından arzu eden misafirler rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği ‘Flaam şehir turuna’ katılabilirler. Küçük bir kasaba olan Flam da yürüyerek Flamsbana trenine binip masalsı bir tur yapacagiz.

Flam Demiryolu – en güzel tren yolculuğu

Flamsbana treni Norveç yani bir başka deyişle Flåm Demiryolu, dünyanın en dik demiryolu hattı olma rekorunu elinde tutuyor ve yolculuğa gerçek bir nostalji duygusu veriyor. Rotada % 80’lik kısımda % 5,5 dik bir eğim bulunuyor. 863 metrelik bir inişle de, günlük hayatın koşuşturmacasından uzaklaşmanın keyfini sunuyor.

Demiryolu 20 km uzunluğunda ve Myrdal ile Flåm arasında çalışıyor ve yaklaşık bir saat sürüyor. Yolculuk sırasında, fiyortların berrak ve taze güzelliğine ve temiz havaya çıkmadan önce dağın içinde dönen ve dönen en az 20 tünelden geçersiniz.Bugün demiryolu, en iyi teknoloji ile nostaljiyi bir araya getirdi. Ardından gemiye dönüş. Gemimiz akşam saat 18:00 de limandan ayrılacaktır.

Kristiansand 18. yüzyılda önemli bir liman haline geldi. Norveç’in en popular tatil yerlerinden biri. Norveç’in büyük şehri olmasına rağmen sakin kasaba görünümünde. Rönesans döneminden kalma geometrik eski meydanı,Posebyen’in kauçuk ağaçı kaplı evleri dikkat çekici özelliklerinden.

F 6.Gün
Stavanger Limanı

Gemimiz sabah 12.00 de limana yanaşacaktır . Gemide alacağımız sabah kahvaltımızın ardından arzu eden misafirler rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği ‘Stavanger şehir turuna’ katılabilirler. Tur esnasında otobüsümüzle gezecek ve eski Stavanger’de yürüme şansına sahip olacağız. Stavanger, dünyaca ünlü Lyse Fiyordu’nun ve Mimber Taşı’nın başlangıç noktası. Şehirde Viking Dönemi’ne ait çok sayıda eser bulunuyor. Granitten yapılma, 10 metrelik “Üç Kılıçlar” anıtı da bunlardan biri. Eski Stavanger ise 18. ve 19. yüzyıldan kalma beyaz ahşap evlerle ön plana çıkıyor. 1125 yılında inşa edilen ve hala kullanılan tek ortaçağ katedrali, Kuzey Denizi’ndeki petrol tesisleri ve platformları hakkında çok ilginç bilgiler veren Petrol Müzesini gezeceğiz Otobüsle şehrin dışındaki çok güzel yerlere gidip fotoğraf molaları da vereceğiz. Ardından gemiye dönüş. Gemimiz akşam saat 21:00 de limandan ayrılacaktır.

Stavanger`ı ziyaret etmek, fırsatlar ülkesini ziyaret etmektir. Tezatlıkların ve ilham kaynaklarının çok çeşitli olduğu bir kara parçasını ziyaret edeceksiniz. Bir tarafınızda geniş manzaralara sahip olurken, diğer yanda dar fiyortları ve dik yamaçları göreceksiniz. Bir yandan gelişmiş şehir hayatı, diğer yanda kırsal görüntü. Norveç’in petrol başkenti sayılan Stavanger; ortaçağın mimarisi ile günümüzün modern şehirleşmesini çok güzel harmanlamış bir kenttir. Kente en yakın fiyort olan Lysegjord ( Hafif Fiyort ) ise mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Fiyordun en çarpıcı noktası denizden 600 m yüksekte her an düşecekmiş görüntüsü veren Pulpit Rock (Vaaz Kayası )adı verilen monoblok kayadır



G 7.Gün
Denizde Limanı

Gemi içindeki aktivitelerden yararlanma zamanı.

H 8.Gün
Kiel Limanı

Kiel, Almanya`nın kuzey kesiminde bir kent. Kiel Kanalı nın doğu ucunda, Baltık Denizindeki Kiel Fiyordunun (Kieler Förde) her iki yakasında toprakları olan bir liman kentidir. Kiel Kanalı`nın 1895`te açılmış olan havuzları dışında kentte çok gelişmiş bir ticari liman ve yat tesisleri bulunur. Kentin doğu ve batı kıyıları arasında ulaşım sağlayan feribotlar, çevredeki balıkçı köyleri ile sayfiyelere de sefer yapar. Gemi ve makine yapımı başlıca sanayi kollarıdır.

Fiyatlar

Fiyatlandırma yalnızca bilgilendirme amaçlı olarak verilmiştir.
Doluluk oranına göre fiyatlarda +/- farklılıklar oluşabilir.
Bu program için gerekli vizeler : Çok girişli Schengen Vizesi 

Üç ve Dört  kişilik kabinler gemideki müsaitlik ve güncel olan fiyatlar ile ücretlendirilmektedir


Detaylar

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER
*THY ile ekonomi sınıf IST-Hamburg-IST uçuşlar
*Havalimanı-liman-havalimanı transfer hizmeti
*Havalimanı ve liman vergileri 320 € (Paket fiyata dahildir)
* Seyahat sağlık sigortası
*Türkçe rehberlik hizmeti (Kişi sayısı gözetilmeksizin)
*Gemide 7 gece tam pansiyon konaklama
*Gemide her gün ve gece için ayrıca düzenlenen eğlence, şov ve animasyonlar
*20 saat boyunca hizmet veren açık büfe restoran
*Kaptanın Hoşgeldin partisi ve Gala yemeği

FİYATA DAHİL OLMAYAN EKSTRA HİZMETLER
*İç hat bağlantı ücretleri
*Günlük kişi başı 10 € servis ücreti
*Ekstra liman gezileri
*Güzellik merkezi ve SPA
*İnternet,kurutemizleme,telefon vb. kişisel harcamalar
*Vize bedeli ve yurt dışı çıkış harcı
*70 yaş ve üzeri seyahat sağlık sigortası sur prim bedeli (25Eur)
* YC1 kategori 70 yaş ve üzeri sigorta sur prim bedeli (45 Eur)

UÇUŞ BİLGİLERİ
TK 1661 İstanbul Havalimanı–Hamburg Havalimanı 07.35 – 09.45
TK 1664 Hamburg Havalimanı – İstanbul Havalimanı 18.30 – 22.40

İPTAL KOŞULLARI
-              Tur hareket tarihine, 90 günden fazla süre varsa kişi başı 90 Euro
-              Tur hareket tarihine 89 ile 60 gün varsa: Toplam tutarın %30`u
-              Tur hareket tarihine 59 ile 30 gün varsa: Toplam tutarın %50`si
-              Tur hareket tarihine 29 ile 15 gün varsa: Toplam tutarın %70’i
-              Tur hareket tarihine 15 günden az süre kala yapılan iptallerde %100 iptal cezası uygulanacaktır.

Gemi Bilgileri
MSC Preziosa
Açıklama :

Modern bir Akdeniz Başyapıtı

Dünya çapında seyahat etmeniz için lüx ve ihtişam ile tasarlanmış ekolojik gemi MSC Preziosa ile Akdeniz yaşam tarzını deneyimleyin.

Klasik çizgiler ve doğal malzemeler ile tasarlanmış lobisindeki gerçek taşlar ile süslenmiş meydanı ve Swarovski kristaller ile bezeli büyülü sonsuzluk havuzuna hayran kalacaksınız.

Ödüllü harika MSC Aurea Spa’da bakım ve güzellik imkanı ile rahatlayın, MSC Yatch Club’da özel suitler, özel uşak hizmeti, kişiye özel servisler, özel güverteler ile dünya çapında bir cruise lüxünü yaşarken, casino’da zaman geçirip, Broadway tarzı tiyatroda eğlenebilirsiniz.

MSC Preziosa’nın yeniliklerini keşfedin; mesela Eataly ile slow food gastronomisinin keyfine varın, 18.kat’da yetişkinlere özel güneşlenme güvertesi, spa ve çocuklar için Tiki barda leziz içecekler. Çocuklar için Doremi cas-tle, çocuk ve gençlik kulüpler, denizlerdeki en büyük su parkı olan 2013 ‘En iyi inovasyon’ ödüllü Vertigonun da bulunduğu havuz imkanları, açık mutfaklı Galaxy restaurant, tüm gün yemek imkanları ve tempoyu gece boyunca düşürmeyen panoromic disco.

MSC Preziosa’da bunlar ve daha fazlası denizleri keşfederken Akdeniz usülü bir yaşam tarzını sizlere sunuyor.

Gemi Firması : MSC Cruises
Menşei : , ,
Para Birimi :
Yapım Yılı: 2013
Yolcu Sayısı : 3959
Mürettabat Sayısı : 1370
Kat Sayısı : 18
Ağırlığı : 139000 ton.
Uzunluğu : 333.00 m.
Genişliği : 38.00 m.
Hızı : 24 Km/h
Gemi Detaylı Bilgisi İçin Tıklayınız